• Tel: (0596) 72 20 13
 • Mail: info@medipio.nl
 • Tel: (0596) 72 20 13
 • Mail: info@medipio.nl
Alle voordelen op een rijtje!

Een Wordpress website? Dit zijn 8 belangrijke voordelen

Wat zijn de voordelen van een website in WordPress?

WordPress website

8 voordelen van een WordPress website

WordPress is uitgegroeid tot de populairste applicatie om websites mee te bouwen. Ooit begonnen als eenvoudig blogscript, maar inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig systeem. Je kunt met WordPress dan ook veel meer dan alleen bloggen. Of het om een bedrijfswebsite, webwinkel of online magazine gaat, met WordPress kun je het allemaal. Het is dan ook niet zo gek dat er wel miljoenen mensen over de hele wereld dagelijks met WordPress werken.

Voordelen WordPress

Voordelen

Wie een website wil bouwen of laten bouwen zal de naam WordPress dan ook ongetwijfeld tegenkomen. Daarbij zal wel eens de vraag rijzen of WordPress inderdaad wel de goede basis is om een website mee te bouwen. Hoewel wij ook veel websites en webshops op maat bouwen, kunnen wij niet ontkennen dat WordPress een prachtig systeem is om een website mee te bouwen. Laten wij eens een aantal belangrijke voordelen van WordPress op een rijtje zetten:

1) Betaalbaar

Het bouwen van een website met WordPress is heel betaalbaar. Het script zelf is gratis en de installatie daarvan is met enkele minuten geregeld. Het configureren gaat ook heel snel zodat je al heel snel jouw eerste pagina of blogpost kunt gaan schrijven. Ook zijn er heel veel gratis themes en plugins waarmee je jouw WordPress website kunt uitbreiden en aanpassen.

2) Gemakkelijk in gebruik

Wie geen verstand heeft van programmeren en webdesign kan prima met WordPress overweg. Het kost uiteraard even vertrouwd te raken in het beheermenu en de termen als berichten, pagina’s en media. Maar in principe is iedereen er heel snel mee vertrouwd en kan met een beetje oefening in no-time prachtig opgemaakte blogposts en pagina’s bouwen.

3) Design in een handomdraai

Er zijn wel duizenden themes (templates) verkrijgbaar voor WordPress. Met de gratis themes kun je al een hele knappe website bouwen. Met de zogenaamde premium (betaalde) themes heb je voor een paar tientjes een theme dat er helemaal fantastisch uitziet. In veel gevallen wordt zo’n premium theme geleverd met een zogenaamde ‘pagebuilder’ en diverse andere opties waarmee je jouw pagina’s en blogposts nog veel mooier kunt opmaken. Bovendien kan een goede webdesigner een theme naar jouw wensen aanpassen of zelfs een geheel nieuw theme voor je ontwikkelen.

4) Talloze mogelijkheden

We hadden het al even over de plugins. Dit zijn modules waarmee je jouw WordPress website uit kunt breiden. Er zijn duizenden WordPress plugins waarmee je jouw WordPress installatie kunt uitbreiden. Of het je nu een webshop, fotogalerij, ledensysteem, formulier, dealerzoeker of wat dan ook zoekt, bijna overal is wel een plugin voor verkrijgbaar. Ook zijn er veel plugins die het gebruik van jouw website nog makkelijker maken, jouw website kunnen versnellen of beschermen tegen hackers. Bovendien zijn er ook ontelbare ontwikkelaars die een custom plugin voor je kunnen maken.

5) Regelmatige updates

Bij Automaticc, het Australische bedrijf achter WordPress, werkt een groot team doorlopend aan de verdere ontwikkeling van WordPress. Er zijn regelmatig nieuwe versies die nog meer of betere functionaliteiten bieden of de veiligheid van WordPress nog verder verbeteren. Dat geldt ook voor de populairste plugins en themes. Het updaten van WordPress is een kwestie van een enkele klik zodat je jouw WordPress installatie makkelijk up-to-date kunt houden.

6) Zoekmachinevriendelijk

Je hebt niets aan een website zonder bezoekers. Daarom is het belangrijk dat jouw website wordt getoond in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Om daarin de gewenste topposities te kunnen bereiken, moet een website worden geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. WordPress kun je uitbreiden met diverse plugins om jouw website zoals het heet “zoekmachinevriendelijk” te maken. In combinatie met een goed theme kan iedere WordPress website zodanig worden ingesteld en aangepast dat deze uitstekend is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Daarmee biedt WordPress een uitstekende basis voor een professionele on-page en off-page optimalisatie van een website.

7) Compatible

Of je nu met een Windows of Apple computer gebruikt, of een tablet of smartphone, iedere WordPress website kan “responsive” worden gemaakt zodat deze er op ieder apparaat fantastisch uitziet en feilloos werkt. Dat geldt ook voor de backend waarmee je WordPress beheerst. Deze is volledig responsive en kun je ook met ieder apparaat gebruiken. Bovendien zijn er ook Android en iOS apps waarmee je jouw WordPress website kunt onderhouden.

8) Iedereen kent het

Nou ja, bijna iedereen dan. Maar het feit dat bijna iedereen met WordPress bekend is, is wel erg prettig. Binnen iedere organisatie is wel iemand te vinden die overweg kan met een website op basis van WordPress. Dat geldt ook voor de meer technisch zaken. Nagenoeg iedere developer is wel bekend met WordPress. Mocht je niet meer bij jouw huidige webdeveloper terecht kunnen dan zijn er genoeg te vinden die jouw WordPress website probleemloos voor je kunnen onderhouden, aanpassen of uitbreiden.

Berichten

 • Beantwoorden

  Gestuctureerde data: dit kan er allemaal met rich snippets!

  november 23, 2018

  […] websites zullen deze data al voor een groot deel vermelden. Voor websites die zijn gebouwd met WordPress, Joomla, WooCommerce, Open Cart of Magento zijn er diverse mogelijkheden om die middels een plugin […]

Laat een bericht achter

Je email adres word niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Je kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ebook 27 website geheimen
 • 27 toffe geheimen onthuld
 • Krijg meer succes met je website
 • Voor beginners en experts
 • Helemaal gratis
 • Direct downloaden