• Tel: (0596) 72 20 13
 • Mail: info@medipio.nl
 • Tel: (0596) 72 20 13
 • Mail: info@medipio.nl
Wist jij al van deze alternatieven?

Alternatieven voor de Google Zoekwoord Planner

Een goede zoekwoord planner is een must voor een goed zoekwoorden onderzoek!

Zoekwoorden onderzoek

Alternatieven zoekwoordplanner

Zoekwoorden zijn gewoon onontbeerlijk voor online marketeers. Dit zijn immers de termen waarmee potentiële bezoekers zoeken naar de producten en diensten waarin ze geïnteresseerd zijn. Als je belast bent met de marketing van een website over bijvoorbeeld wintersportvakanties, wil je zien welke zoekwoorden mensen allemaal gebruiken. Ook wil je weten hoe vaak die zoekwoorden worden gebruikt en hoe zwaar de concurrentie op die zoekterm is. Bovendien is het handig om te weten hoeveel de adverteerders per klik bieden om in de advertenties in de zoekresultaten te verschijnen. Die prijs per klik geeft immers een aardige indicatie over hoe belangrijk zo’n zoekwoord is.

Google Ads Zoekwoordplanner

De Google Ads zoekwoordplanner is een van de meest gebruikte tools om de juiste zoekwoorden te vinden. Je geeft de URL van de website op, of een aantal eerste zoekwoorden, en Google doet de rest voor je. Je krijgt een prachtig overzicht gepresenteerd met gerelateerde zoekwoorden, het aantal zoekopdrachten per maand, de mate van concurrentie en de prijs per klik die er door de adverteerders door wordt betaald. Je kunt de sessies opslaan, alle gegevens downloaden en nog veel meer.

Google Ads zoekwoord planner zoekwoorden suggesties

Hoog tijd voor wat anders

Helaas heeft de Google Ads Zoekwoordplanner sinds enige tijd ook een nadeel: de exacte zoekvolumes worden alleen getoond aan daadwerkelijke adverteerders. Logisch, want daar is de tool ook voor bedoeld. Als je de tool alleen gebruikt voor zoekmachine optimalisatie verdient Google er niets mee. Maar het is wel jammer, want een zoekvolume van “10-100k” zegt niet zo veel. Er is immers een enorm verschil tussen 10.000 en 100.000 zoekopdrachten per maand. Bovendien wordt jouw Google Ads account na een tijdje automatisch gedeactiveerd als je geen advertenties plaatst. Uiteraard kun je jouw account opnieuw activeren maar reken er maar op dat hij binnen afzienbare tijd gewoon weer wordt gedeactiveerd. Het is dus hoog tijd om te kijken met welke tools je nog meer naar zoekwoorden kunt zoeken.

Google Trends

De eerste tool die je zou kunnen gebruiken is Google Trends. Deze tool laat minder exacte gegevens zien, maar laat wel veel zien over hoe bepaalde zoektermen zich gedurende een bepaalde periode ontwikkelen. Ook toont de tool een aantal gerelateerde zoekwoorden. Google Trends is een leuke tool maar biedt helaas veel te weinig exacte informatie om hier helemaal mee uit de voeten te kunnen. Het is wel een prima tool ter ondersteuning, of als je wilt weten of ene bepaald zoekwoord inderdaad zo trending is als je vermoedt.

Google trends

Google Correlate

Veel mensen zullen hier nog niet zo vaak van hebben gehoord. Toch bestaat deze tool al een aantal jaren. Google Correlate laat een aantal gerelateerde zoekwoorden zien en toont in een grafiek de ontwikkeling daarvan. Dat lijkt natuurlijk op Google Trends waar het in feite ook een variant van is, maar Google Correlate geeft toch interessante informatie die weer net iets verder gaat dan Google Trends. In deze tool wordt namelijk de ontwikkeling van twee relevante zoektermen met elkaar vergeleken. Als je wilt kun je niet alleen de suggesties van Google gebruiken maar ook je eigen data opgeven. Zo kun je precies zien of je jouw website gedurende het seizoen qua content hier en daar moet aanpassen om optimale resultaten te bereiken. Evengoed geeft Google Correlate te weinig concrete informatie om daar je complete contentplan en marketingstrategie op te baseren.

Google Correlate

Answer the public

Als je deze website voor het eerst bezoekt, zul je verbaasd zijn want het lijkt in eerste opzicht helemaal niet op een tool om zoekwoorden te vinden. Eigenlijk is hij ook bedoeld om inspiratie voor blogs en dergelijke te vinden. Maar als je onderin het scherm gewoon de taal aangeeft en een zoekwoord invult, zul je aangenaam verrast zijn. Je scherm wordt namelijk gevuld met een heleboel resultaten waar je absoluut heel wat mee kan. Het scherm is verdeeld in 4 groepen:

  • Questions

Dit zijn vragen, die mensen mogelijk in de zoekmachines gebruiken. Ze zijn gebaseerd op vragen als wie, wat, hoe, waar en waarom.

  • Prepositions

Deze zijn meer gericht op de zogenaamde long tail. Korte zinnen waar ook vaak op wordt gezocht.

  • Comparisons

Dit zijn combinaties van zoekwoorden die niet zo heel erg gerelateerd zijn aan het ingegeven zoekwoord, maar toch ook vaak worden gebruikt.

  • Alphabeticals

Dit zijn de combinaties van het ingegeven zoekwoord plus een relevant woord, op alfabetische volgorde gerangschikt.

  • Related


Dit zijn de meest voorkomende combinaties van het ingegeven zoekwoord en andere relevante woorden.

Behalve “alphabeticals” is alles ook heel fraai gevisualiseerd. Bovendien kun je bij iedere afbeelding ook op “data” klikken om de zoekwoorden ook als lijst te zien. Ook kun je alle resultaten downloaden als CSV-bestand om in een spreadsheet te gebruiken. Answer the public is een prachtige tool die een heleboel inspiratie biedt. Helaas zijn er geen gegevens zoals het aantal zoekopdrachten, concurrentie en prijs per klik voorhanden. De gratis versie heeft wat beperkingen maar zal in de meeste gevallen voldoen. Als je naast de taal ook de regio in wilt kunnen geven en afbeeldingen in hoge resolutie wilt kunnen opslaan, dan moet je de Pro-versie van $ 49 per maand nemen.

Answer the public

KWFinder

Dit is de eerste echt complete tool om al jouw zoekwoorden te vinden. Net als de Google Ads Zoekwoordplanner biedt hij een duidelijk overzicht van alle relevante zoekwoorden en alles wat je maar wilt weten zoals zoekvolume, prijs per klik, de concurrentie en de top rankings op het ingegeven zoekwoord. Je kunt ook keurig de gewenste taal en regio invoeren. KWfinder biedt drie soorten resultaten:

KWFinder

  • Suggestions

Dit zijn alle gerelateerde zoektermen

  • Autocomplete

De gerelateerde woorden die Google aanvult als je een zoekwoord ingeeft

  • Questions

De vragen waarmee mensen ook wel zoeken

De gratis versie, waarvoor je je wel moet registreren, biedt de mogelijkheid om per dag maximaal vijf zoekwoorden te analyseren. Ook zijn de resultaten qua hoeveelheid zoekwoorden enigszins beperkt maar op zich nog heel aardig bruikbaar. Ook kun je alles downloaden. De betaalde versies van KWfinder bieden veel meer mogelijkheden. Dan heb je, afhankelijk van het gekozen pakket, veel meer gerelateerde zoekwoorden en kun je ook met meerdere mensen tegelijk inloggen. Bovendien kun je dan ook gebruik maken van de andere tools van Mangools zoals SERPchecker, SERPwatcher, LinkMiner en SiteProfiler zodat je in feite over een compleet pakket aan SEO-tools beschikt.

Ubersuggest

Een ambitieuze naam maar ook een prachtige tool. Neil Patel, de man achter deze tool, behoort tot de grootheden op het gebied van online marketing en heeft hier een prachtige, gratis tool ontwikkeld. Ook in Ubersuggest kun je de gewenste locatie of regio invoeren plus een zoekterm. Daarna krijg je keurig netjes de gerelateerde zoekwoorden gepresenteerd, inclusief zoekvolume, trendverloop, klikprijs, concurrentie en de zoekresultaten. De optie “keyword ideals” geeft je nog een hele rits aan zoekwoorden zodat je meer dan genoeg inspiratie en informatie hebt. Je kunt alle resultaten als CSV-bestand downloaden. Ubersuggest is wat ons betreft de mooiste gratis zoekwoordenplanner die je maar kunt vinden.

Ubertsuggest keyword ideas

Ubertsuggest overview

Laat een bericht achter

Je email adres word niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Je kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ebook 27 website geheimen
 • 27 toffe geheimen onthuld
 • Krijg meer succes met je website
 • Voor beginners en experts
 • Helemaal gratis
 • Direct downloaden