• Tel: (0596) 72 20 13
  • Mail: info@medipio.nl
  • Tel: (0596) 72 20 13
  • Mail: info@medipio.nl
GEWOON ERG HANDIG

Marketing kalender 2018

Een marketing kalender is erg handig. Zo weet je precies wanneer er speciale dagen zijn.

Marketing kalender 2018

Marketing kalender 2018

Marketing is iets wat gepland dient te worden. Daar kun je ook best een hulpmiddel bij gebruiken. Een waardevol hulpmiddel is de marketing kalender 2018. Dit is een kalender met daarop duidelijk weergegeven speciale data. Dit zijn data waar mooie marketingacties rondom kunnen worden opgezet. Wanneer de kalender goed wordt gebruikt dan kan dit zorgen voor een boost in je omzet. Het is een feit dat Nederlanders meer uitgeven rondom een feestdag of een evenement. Daar kun jij gebruik van maken. Zorg dat je klanten op tijd weten van jouw acties. Je zal zien dat dit een goed middel is om meer te verkopen tijdens de feestdagen. Meer klanten en meer omzet is immers altijd welkom.

Hoe kan de marketing kalender 2018 worden gebruikt?

De marketing kalender is zeer simpel in gebruik. Kijk je bijvoorbeeld naar februari dan zie je daar duidelijk Valentijnsdag staan. Dit is een mooie dag om voor marketing te gebruiken. Zelfs als je bedrijf geen affiniteit met romantiek heeft kun je hier gebruik van maken. Stel een mailing op met als onderwerp ‘Valentijnsactie’ en zie hoeveel nieuwe potentiële klanten dit wel niet kan opleveren. Ook kun je natuurlijk een speciale actie bedenken die aansluit op het thema. Ben je affiliate van het boeken van hotelkamers dan is Valentijn een goede dag om dit te promoten. Een romantisch weekendje weg is iets waar veel Nederlanders graag een aanbieding over ontvangen.

Bepaal vooraf welke acties er zijn

Wanneer je de kalender inkijkt dan is het meteen een goed moment om te zien welke acties je gaat maken. Omcirkel de data en maak een marketingplan. Hier zou je eventueel een marketingmix voor kunnen gebruiken. Dit is een plan wat door veel bedrijven en reclamebureaus gebruikt wordt. In de marketingmix worden een aantal punten vastgelegd van de promotie. Wanneer je de mix goed gebruikt zal de actie succesvoller zijn. Marketing is belangrijk voor een bedrijf. Vooral rondom speciale dagen dien je jouw klanten te laten weten dat het bezoeken en het bestellen bij jouw bedrijf of webwinkel een goed idee is. Heb je artikelen te koop die goed passen bij het thema van de feestdag breng deze dan onder de aandacht. Heeft jouw bedrijf of webwinkel weinig tot geen affiniteit met de feestdag organiseer dan een kortingsactie. Zo kun je toch nog profiteren.

Het gebruik van de kalender op jouw website

Wanneer je rondom een feestdag een actie organiseert kun je dit in een mailing aan de klanten laten weten. Ook is het belangrijk om dit op jouw website te vermelden. Heb je een webwinkel in huishoudelijke artikelen en is het bijna kerst dan kun je veel extra omzet behalen. In een blog kun je laten welke pannen het beste voor het kerstdiner gebruikt kunnen worden. Ook kun je tips geven voor een succesvolle kerst. Een mailing kan de klanten naar je website brengen. Schrijf je dan op de website ook nog over de feestdag dan laat je zien dat de website leeft. Een blog is voor de meeste websites en webwinkels dan ook een waardevolle aanvulling. Een blog geeft je de mogelijkheid om thema’s te beschrijven. Dit kan een feestdag zijn. We gaven net al het voorbeeld van de kerst. Ook rondom andere feestdagen kan het gebruikt worden. Is het bijna pasen dan kan een webwinkel in huishoudelijke artikelen eierkokers en eierwekkers promoten. In het blog schrijf je hier ook over. De pagina van het blog kun je dan helemaal in stijl aankleden met toepasselijke foto’s en video’s. Wanneer jouw klanten dit zien dan komen ze helemaal in de stemming en dit zal ze sneller een aankoop laten doen.

Een goede planning is belangrijk

Een marketing kalender helpt bij het maken van een goede planning. Dit is erg belangrijk. Wanneer we kijken naar het voorbeeld van pasen dan is het verstandig om de artikelen die gerelateerd zijn aan deze feestdag op voorraad te hebben. Een klant plaats nu eenmaal eerder een bestelling als de artikelen sneller te leveren zijn. Plan niet alleen acties rondom de grote feestdagen zoals kerst en Koningsdag. Ook de kleinere speciale dagen zoals dierendag en secretaressedag kunnen veel extra omzet opleveren. Alleen al een mailing die een klant eraan herinnerd dat het bijna secretaressedag is zal voor veel extra extra bezoekers zorgen. Het gebruik van de marketing kalender 2018 kan veel nieuwe klanten opleveren als deze goed wordt gebruikt. Nieuwe klanten betekent meer omzet en meer winst. Genoeg reden om het eens te proberen. Er zijn vele feestdagen waar jij als ondernemer van kunt profiteren. Maak er gebruik van en profiteer van de vele mooie dagen die 2018 te bieden heeft.

1 januariNieuwjaarsdag
11 februariCarnaval
14 februariValentijnsdag
30 maartGoede vrijdag
1 aprilPasen
27 aprilKoningsdag
5 meiBevrijdingsdag
13 meiMoederdag
20 meiPinksteren
15 juniSuikerfeest
17 juniVaderdag
4 oktoberDierendag
31 oktoberHalloween
11 novemberSint Maarten
23 novemberBlack Friday (2018)
5 decemberSinterklaas
25 decemberKerst
26 decemberKerst
31 decemberOudejaarsdag

Laat een bericht achter

Je email adres word niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Je kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ebook 27 website geheimen
  • 27 toffe geheimen onthuld
  • Krijg meer succes met je website
  • Voor beginners en experts
  • Helemaal gratis
  • Direct downloaden