• Tel: (0596) 72 20 13
  • Mail: info@medipio.nl
  • Tel: (0596) 72 20 13
  • Mail: info@medipio.nl
Delfzijl is echt toe aan iets nieuws!

Ondernemers en het strand van Delfzijl

Nieuwe, versterkte zeedijk en een strandpaviljoen dat is waar ondernemers mee bezig zijn

Strandclub

Ondernemers willen strand Delfzijl op de kaart zetten met nieuw strandpaviljoen

Wij schreven in onze blog al eerder over de kansen die je als ondernemer moet benutten. Bijvoorbeeld hoe je een webwinkel wél winstgevend kunt maken, en dat je ook als ondernemer in de toeristische branche open moet staan voor kansen en mogelijkheden. Als je hiervoor open staat en deze mogelijkheden goed weet te benutten is er vaak zelfs nog meer mogelijk dan je van tevoren zou denken. Een goed voorbeeld van wat wij bedoelen speelt zich momenteel vlak bij het kantoor van Medipio af, namelijk bij de dijk van Delfzijl.

Nieuwe, versterkte zeedijk

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe, versterkte zeedijk tussen Delfzijl en de Eemshaven. Delfzijl wil zich meer profileren als havenstad en als toeristische bestemming. Om meer toeristen te trekken, wordt het huidige stadsstrand vergroot. De vernieuwde dijk zal ter hoogte van het centrum van Delfzijl daarom enkele tientallen meter verder landinwaarts komen te liggen. Hierdoor wordt het strand een stuk groter zodat het een strand van betekenis zou kunnen worden.

Strand wordt groter

Stel je voor dat het strand van Delfzijl, zoals dat er na de vernieuwing van de zeedijk er uit gaat zien, dan regionale of misschien zelfs landelijke bekendheid zou kunnen krijgen. Dat zou natuurlijk ontzettend mooi zijn. Tot nu toe kennen mensen die niet uit Delfzijl of omgeving komen Delfzijl vooral als havenplaats, of van de Eemscentrale of van een andere industrie. De echte locals weten natuurlijk wel dat Delfzijl veel meer te bieden heeft. Maar in landelijk opzicht is Delfzijl niet echt bekend en daar wil men daadwerkelijk verandering in brengen. Als het aan de Delfzijlster ondernemers Siewert van der Zweep en Henk Koetze ligt, dan krijgt Delfzijl ook bekendheid als badplaats. Zij zijn namelijk drukdoende om een nieuw strandpaviljoen in Delfzijl te realiseren.

Strandstoelen

Beachclub op palen

Er was natuurlijk al een strandpaviljoen maar dat had echt zijn beste tijd gehad. Daarom willen deze Delfzijlster ondernemers de oude tijden laten komen, maar dan uiteraard wel in een nieuwe, moderne vormgeving. De nieuwe topattractie moet een nieuwe Beachclub worden. Deze moet niet alleen mensen uit Delfzijl en omgeving aantrekken, maar ook uit de gehele provincie Groningen en uit andere delen van het noorden van Nederland. De nieuwe Beachclub op het eveneens nieuwe strand van Delfzijl moet er in 2020 staan. Men hoopt dat de nieuwe Beachclub jaarlijks duizenden mensen naar Delfzijl zal trekken. Dit zal er naar verwachting ook toe leiden dat andere delen van Delfzijl meer bekendheid krijgen en door meer mensen zal worden bezocht.

Terras

Duurzaam

Het paviljoen op palen moet echt duurzaam worden, de ondernemers zien het liefste de “nul op de meter”. De entree van het paviljoen krijgt een knipoog naar het verleden: er wordt een kopie van de vuurtoren gebouwd die ooit bij Delfzijl heeft gestaan. Hierin wordt een windmolen verwerkt. De totale oppervlakte van de Beachclub zal zo’n 800 m² beslaan.

Werkgelegenheid

Siewert van der Zweep en Henk Koetze zeggen dat er met de ontwikkeling van de Beachclub Delfzijl een bedrag van meer dan een miljoen euro is gemoeid. Zij hebben als rasondernemers een degelijk businessplan gemaakt en investeren zelf een heleboel. Gelukkig kunnen ze ook aanspraak maken op subsidies op diverse instanties. Uiteraard zal het paviljoen ook een positieve bijdrage aan de werkgelegenheid leveren. Van der Zweep en Koetze verwachten dat er werkgelegenheid voor zo’n 15 tot 20 mensen zal zijn.

Mogelijkheden

Het bovenstaande illustreert heel mooi waar wij eerder over schreven. Er zijn vaak meer mogelijkheden dan er op het eerste gezicht lijken te zijn. Het is niet altijd even makkelijk om de kansen en mogelijkheden te zien. Daar is soms ook de nodige kennis en ervaring voor nodig, en creativiteit. Wij weten niet veel van strandpaviljoens, toerisme en horeca, maar des te meer van internet, websites en online marketing. Wil jij kijken wat wij op dat gebied voor jou kunnen betekenen? Kom dan rustig eens met ons sparren!

Laat een bericht achter

Je email adres word niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Je kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ebook 27 website geheimen
  • 27 toffe geheimen onthuld
  • Krijg meer succes met je website
  • Voor beginners en experts
  • Helemaal gratis
  • Direct downloaden