• Tel: (0596) 72 20 13
  • Mail: info@medipio.nl
  • Tel: (0596) 72 20 13
  • Mail: info@medipio.nl
Met deze tips maak je een vliegende start

Startend ondernemer in Delfzijl? Lees deze handige tips!

Als startende ondernemer komt er veel op je af. Wij geven 9 handige tips.

Startup Delfzijl

Tips voor startende ondernemers in Delfzijl

Wie niet goed bekend is met Delfzijl zal wel eens op zijn achterhoofd krabben als je zegt dat je een eigen bedrijf in Delfzijl wilt starten. Maar ook in het noordoosten van Nederland zijn genoeg mogelijkheden om je als ondernemer te vestigen. De provincie Groningen heeft wat dat betreft meer dan genoeg te bieden. Delfzijl heeft de laatste jaren een behoorlijke economische impuls gekregen en dat geldt nog veel meer voor Eemshaven, iets meer naar het noorden. Bovendien wil Delfzijl zich ook meer als aantrekkelijke havenplaats gaan profileren. Zo komt er, als de dijkverzwaring tussen Delfzijl en Eemshaven klaar is, bijvoorbeeld een breder strand. Ook in de plaats zelf worden de nodige verbeteringen en verfraaiingen doorgevoerd. Dat betekent dat er dus best wel de nodige mogelijkheden zijn om in Delfzijl een nieuw bedrijf te starten. Maar dat gaat ongetwijfeld niet helemaal vanzelf. Vandaar dat we jou hierbij wat tips geven.

1) Verdiep je in het ondernemersklimaat

Iedere plaats en regio is weer anders. Dat geldt ook voor het ondernemersklimaat. Dat wordt altijd sterk beïnvloed door de economische ontwikkelingen van de laatste jaren maar heeft ook altijd een sterke basis vanuit de historie. Dat ondernemersklimaat is ook van invloed op de kansen en mogelijkheden die jij als startende ondernemer hebt. Neem daarom de tijd om te kijken hoe het ervoor staat met de economie en het bedrijfsleven in Delfzijl. Kijk naar de zwakke en sterke punten, zoek naar successen en mislukkingen uit het (recente) verleden. Je kunt met jouw vragen daarover prima terecht bij de Kamer van Koophandel en het ondernemersloket van de gemeente. Ook het Ondernemershuis Noord-Groningen kan je ongetwijfeld prima bijstaan.

2) Leer de plaatselijke mentaliteit goed kennen

Al ben je geboren en getogen in Delfzijl, dat wil nog niet zeggen dat jij precies weet hou jouw klanten en leveranciers denken, willen en doen. Vooral als jouw klantengroep in Delfzijl en omgeving is, dan is het goed om te weten hoe je die op hun wenken kunt bedienen. En ook al zitten jouw klanten helemaal niet direct in Delfzijl of omgeving, je zult bijna altijd wel eens contact met mede-ondernemers hebben. Dan is het toch handig als je weet waar je over praat. Op die manier kun je veel makkelijker aansluiting vinden bij iedereen die belangrijk is voor jouw bedrijfje.

3) Ga netwerken

Het gaat in de huidige maatschappij om geven, nemen en delen. Dat gaat het beste als je een prettig contact hebt met jouw mede-ondernemers. Wie weet zijn het wel potentiële klanten of leveranciers, of misschien wel toekomstige samenwerkingspartners. Daar kom je alleen maar achter door hier en daar jouw voelhoorns uit te steken en te laten horen waar jij mee bezig bent. Kijk dus of er in de regio organisaties van (startende) ondernemers zijn. Je zou je aan kunnen sluiten bij Community Ondernemerschap Eemsdelta, die zich op start-ups richt, of bij Business Club Delfzijl of Eemshaven.info, het business platform voor de Eemsdelta regio. En ga ook rustig eens in gesprek met jouw toekomstige concurrenten. Ze bijten heus niet en zijn heel vaak bereid om onder het genot van een kop koffie eens wat ervaringen uit te wisselen. Je weet maar nooit of je elkaar ooit eens een keertje nodig hebt.

Netwerken

4) Laat weten dat je er bent

Het voordeel van netwerken is, dat je meteen kunt laten weten dat jij er bent. Maar dat gaat niet alleen via netwerken. Neem daarom ook contact op met de lokale media en vraag of ze wat aandacht aan jouw bedrijfje willen schenken.

5) Zoek een geschikte werkplek

Je kunt jouw bedrijfje, als dat zou passen, natuurlijk vanuit huis starten. Dat is vaak het goedkoopste maar zet jou ook in een soort van isolement. Alleen werken is niet altijd ideaal. Als startende ondernemer heb je vooral in het begin ook heel veel vragen. Daarom kan het heel prettig zijn om te beginnen op een flexwerkplek. Dat is vaak heel betaalbaar en ook een gezellige en inspirerende omgeving. Daar werk je een stuk prettiger dan op de zolderkamer. De meeste flexwerkplekken hebben ook een spreekkamer zodat je dan ook meteen een plek hebt om klanten te ontvangen. En ook hier, te midden van andere ondernemers, bouw je weer aan een netwerkje.

Werkplek

6) Wees kritisch

Bij het opstarten van jouw bedrijf loop je tegen allerlei zaken aan die je niet had voorzien. Deze ga je als rasondernemer uiteraard niet uit de weg. Maar ook al zijn het zaken die jou niet zo interesseren, ze kunnen nog best wel belangrijk zijn. Probeer alle dingen die aandacht te geven, die ze verdienen. Dat wil dus ook zeggen dat je de dingen die van essentieel belang zijn voor jouw onderneming extra veel aandacht moet geven. Ga je spullen via internet verkopen? Zorg dan dat jouw webwinkel er perfect uitziet, feilloos werkt en dat ook de online marketing alle aandacht krijgt. Wil je een winkel beginnen? De vroegere middenstanders bekeken vroeger uitgebreid hun etalage voordat zij de deur van hun winkel openden. Dat is niet zonder reden. Die etalage of webshop is van groot belang voor jouw business, stel hier dus hele hoge eisen aan.

7) Denk vooruit

Als ondernemer wil je altijd verder, wil je altijd meer, en beter. Stilstaan is er niet bij. Consolideren is eigenlijk krimpen. Motiveer jezelf om altijd vooruit te denken. Aan mogelijkheden om jouw omzet te vergroten, om de klanttevredenheid te vergroten, om efficiënter te kunnen werken. Besteed jouw tijd vooral aan zaken waar je omzet mee behaalt en geld mee verdient. Alle andere zaken kun je misschien wel beter uitbesteden als je daardoor tijd hebt om nog meer omzet en winst kunt bereiken. Maak dus regelmatig de balans op of je nog steeds wel goed bezig bent met de groei van jouw bedrijf, of dat je de groei door andere minder belangrijke zaken laat stagneren.

8) Blijf bij jezelf

Als jij een eigen bedrijf wilt beginnen, heb je vast wel over het ondernemingsplan nagedacht. Dat is gebaseerd op jouw idee, jouw concept. Verlies dat nooit uit het oog. Misschien dat je het gaandeweg bij moet schaven, maar alleen om het nog beter te maken. Zorg ervoor dat jouw concept altijd zo sterk mogelijk blijft en dat het zo dicht mogelijk bij jou blijft. Zo blijft het makkelijker om er met jouw hele ziel en zaligheid aan te werken.

Blijf bij je zelf

9) Luister naar anderen

Ook al is jouw concept nog zo sterk, vergeet niet dat anderen het ook goed moeten vinden. Jouw concept is immers jouw handelswaar, of de manier waarop jij jouw handelswaar of diensten aan de man wilt brengen. Luister daarom oprecht naar de mening van anderen, ook als die kritisch is. Juist dat soort kritiek schept mogelijkheden om jouw concept nog wat bij te schaven en te verbeteren. Vergeet ook niet dat je het niet iedereen naar de zin hoeft te maken. Het gaat erom dat jouw doelgroep er blij mee is en dat jij er 100% achter staat. Dan moet het helemaal goed komen. Veel succes!

Laat een bericht achter

Je email adres word niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Je kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ebook 27 website geheimen
  • 27 toffe geheimen onthuld
  • Krijg meer succes met je website
  • Voor beginners en experts
  • Helemaal gratis
  • Direct downloaden