• Tel: (0596) 72 20 13
 • Mail: info@medipio.nl
 • Tel: (0596) 72 20 13
 • Mail: info@medipio.nl
WAT ZIJN DE VERSCHILLEN?

WooCommerce of Magento voor je webshop?

EEN KEUZE MAKEN IS NIET ALTIJD EVEN MAKKELIJK

Magento of WooCommerce

WooCommerce of Magento

Wie een webshop zal willen beginnen en zich oriënteert op de ideale software daarvoor, zal deze twee namen ongetwijfeld hebben gezien. Het zijn dan ook de twee populairste open-source platformen om een webwinkel mee te bouwen. Zowel Magento als WooCommerce hebben hun voordelen én nadelen. Beide platformen zijn dan ook allesbehalve identiek. Waar Magenta puur een e-commerce platform is, is WooCommerce een uitbreiding voor het WordPress CMS. Daarmee zou je kunnen denken dat WooCommerce meer bedoeld is voor websites die er een webwinkeltje bij hebben. Dat is zeker niet het geval. Maar daarmee is nog lang niet alles mee gezegd.

E-commerce

Populairste platformen voor webwinkels

Waarom zijn Magento en WordPress nu zo populair? Ten eerste zijn ze allebei geschikt voor de populairste hostingconfiguraties. Nagenoeg iedere gemiddelde hostingaccount op Linux (of een van de vele varianten daarop) met PHP-ondersteuning is genoeg. Wie qua performance en snelheid het uiterste uit de kan wil halen moet dan nog wel wat stappen zetten, maar qua basisvereisten verschillen beide systemen niet zo gek veel. Ook zijn het allebei open-source platformen. Dat houdt in dat de code van deze platformen openbaar is. Iedere ontwikkelaar kan zonder restricties aanpassingen aan het systeem maken en er custom uitbreidingen en templates voor maken en ze zo volledig aanpassen naar jouw wensen aanpassen. De ontwikkelaars achter Magento en WooCommerce zijn continu bezig om het systeem te verbeteren en up-to-date te houden. Omdat beide systemen zo populair zijn, worden er door ontwikkelaars over de gehele wereld ook doorlopend nieuwe uitbreidingen en templates voor gemaakt. Zo zijn beide platformen altijd helemaal ‘bij’ wat betreft de nieuwste ontwikkelingen.

Magento

Magento is zoals gezegd helemaal ontwikkeld als platform voor een webwinkel. Het is daar ook helemaal op ingericht. De hoeveelheid functionaliteiten in de basisconfiguratie is al indrukwekkend. Dat maakt Magento wel tot een platform waar je goed thuis in moet zijn. Niet alleen als ontwikkelaar, maar ook als degene die de webwinkel exploiteert. Het is redelijk complex en de hoeveelheid mogelijkheden en instellingen is zo groot, dat je het beheer van een Magento-webshop er niet zomaar even onder de knie hebt.

Koppelingen

Verder er ontzettend veel extensies en thema’s voor Magento leverbaar. Uiteraard is het ook mogelijk door een ontwikkelaar speciale uitbreidingen en templates voor een Magento-webwinkel te laten ontwikkelen. Waar Magento sterk in is, is de mogelijkheid om de webwinkel te koppelen aan de boekhoud- en POS-systemen alsmede aan de software van fulfilment-providers.

Zoekmachinevriendelijk

Hoewel WordPress de reputatie heeft, zijn de mogelijkheden van Magento met betrekking tot het zoekmachinevriendelijk maken van de webwinkel niet te onderschatten. Experts zijn van mening dat die zelfs beter zijn dan de combinatie van WordPress en WooCommerce.

Adobe

Magento is eigendom van Adobe, het bedrijf dat we ook wel kennen als de uitvinder van populaire grafische software als Photoshop, Illustrator en Acrobat. Qua continuïteit zal het ook met Magento, zeker zolang de e-commerce sector groeit als kool en er steeds meer grote webwinkels met Magento worden ingericht, wel goed zitten.

WooCommerce

WooCommerce is een plugin die naadloos integreert in WordPress en kan worden uitgebreid met een bijna oneindige hoeveelheid mogelijkheden in de vorm van gratis en premium plugins. Ook zijn er duizenden themes, al of niet gratis of betaald, waarmee de webwinkel kan worden verfraaid.

WordPress

Het sterke punt van WooCommerce is het feit dat het een onderdeel van de WordPress installatie is. Bijna iedereen die iets met internet doet, is bekend met WordPress en zal dan ook snel de weg weten in het beheer van een WooCommerce webshop.

Zoekmachinevriendelijk

WooCommerce is compatible met de meeste bekende plugins die worden WordPress zoekmachinevriendelijk maken. De integratie met WordPress heeft natuurlijk ook voordelen voor online concepten waarbij er niet alleen sprake is van een webwinkel maar ook van een normale website. Juist die aanvullende content kan immers extra aantrekkelijk zijn voor zoekmachines.

Automattic

Het bedrijf achter de WooCommerce-plugin is inmiddels overgenomen door Automattic, de Australische eigenaar van WordPress.com (waar je een WordPress website kunt hosten) en WordPress.org (waar alles over het zelf te hosten WordPress-CMS te vinden is). Dat zal er ongetwijfeld voor zorgen dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de continuïteit van WooCommerce evenals de verdere ontwikkeling daarvan.

De grootste verschillen

Hoe we ook wenden of keren, de grootste verschillen tussen beide systemen liggen in de basis. WooCommerce is toch vooral gemaakt voor een website waar ook een webshop bij moet komen. Zodra er sprake is van een grote hoeveelheid producten dan ontstaan er bij WooCommerce qua performance toch wat problemen. Dat geldt ook voor het administratieve en logistieke deel. Voor dergelijke zaken zijn voor Magento extensies beschikbaar die je voor WooCommerce niet zo maar vindt. Maar WooCommerce is weer eenvoudiger te installeren en te beheren.

Conclusie

Zowel WooCommerce als Magento zijn uitstekende platformen om een webwinkel mee te bouwen. Betreft het een niet al te grote webwinkel en is een koppeling met boekhoud- en fulfilmentsystemen geen eerste prioriteit, dan kan een webshop die is opgebouwd uit WordPress in combinatie met WooCommerce prima voldoen. Wie hogere eisen stelt qua assortiment en mogelijkheden, zal aan Magento een platform hebben dat niets te wensen overlaat.

Online winkelen in een Magento of WooCommerce webwinkel

Berichten

 • Beantwoorden

  WordPress website laten bouwen? Dit zijn de voordelen! – Medipio

  november 28, 2018

  […] systeem. Je kunt met WordPress dan ook veel meer dan alleen bloggen. Of het om een bedrijfswebsite, webwinkel of online magazine gaat, met WordPress kun je het allemaal. Het is dan ook niet zo gek dat er wel […]

Laat een bericht achter

Je email adres word niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Je kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ebook 27 website geheimen
 • 27 toffe geheimen onthuld
 • Krijg meer succes met je website
 • Voor beginners en experts
 • Helemaal gratis
 • Direct downloaden