• Tel: (0596) 72 20 13
  • Mail: info@medipio.nl
  • Tel: (0596) 72 20 13
  • Mail: info@medipio.nl
Hoe kun je je WordPress website onderhouden?

WordPress training

WP training

Hoe gebruiksvriendelijk WordPress ook mag zijn, het is niet altijd even eenvoudig om een WordPress website te onderhouden. Niet iedereen heeft meteen door wat het verschil is tussen een pagina en een nieuwsbericht, hoe de categorieën en tags werken, waarom er hier en daar extra velden zijn gemaakt en nog veel meer. Ook het aanmaken van nieuwe gebruikers en hun rechten kan lastig zijn als je niet zo thuis bent in WordPress, laat staan het veranderen van het menu en het toevoegen van widgets in de sidebar.

Pagina’s en nieuwsberichten maken

Het lijkt eenvoudig, een nieuwe pagina maken. Maar weet je ook hoe het werkt met uitlijning, en hoe je afbeeldingen het beste toe kunt voegen? En hoe het werkt met subpagina’s, en de plaats in de menu’s en de URL-structuur? En ben je bekend met het plaatsen van links? Als je nieuwsberichten plaatst, komen er weer andere zaken aan de orde, zoals de categorie, de tags, de ‘lees meer’ tekst, een eventuele aparte samenvatting, de uitgelichte afbeelding en nog veel meer.

Gutenberg editor

Begin december 2018 kwam er een grote update van WordPress uit, met daarin ook de nieuwe Gutenberg-editor. Deze editor, waarmee je voortaan de pagina’s en nieuwsberichten maakt en onderhoudt, werkt beduidend anders. Wij leggen je haarfijn de grondbeginselen van de Gutenberg-editor uit, wijzen je op handige aanvullingen en ook hoe je als je wilt de oude editor weer kunt installeren en activeren.

Gevonden worden in Google

Daarnaast is het goed om iets af te weten van de basisbegrippen van zoekmachine optimalisatie. Je wilt immers dat alles wat op jouw WordPress website staat goed door Google kan worden gevonden. Daarom is het goed om te weten hoe je de titel het beste maakt, en de eerste alinea en alle tussenkopjes. Ook moet je iets af weten van zoekwoorden en het invullen van de meta title en meta description in de snippet van Yoast. Juist deze gegevens zijn namelijk van groot belang voor jouw bezoekersaantallen.

WordPress training volgen in Delfzijl

De WordPress-trainingen die Medipio in Delfzijl geeft, zijn in tegenstelling tot de Facebooktraining niet helemaal gratis. Maar, in tegenstelling tot veel andere organisaties, vragen we er slechts een heel redelijke vergoeding voor. In die vergoeding zitten ook de kosten voor de locatie, koffie, thee en wat lekkers. Na afloop van de training weet jij veel meer over jouw WordPress website en hoe jij deze het beste kunt onderhouden en nieuwe content kunt toevoegen. Als jij naar deze training behalve jouw laptop ook een goed humeur en een lijstje met al jouw vragen meeneemt, gaan wij er samen voor zorgen dat deze training een succes wordt en dat jij in de toekomst veel meer profijt van jouw WordPress website hebt.

Informatie

Waar:Medipio, Hogelandsterweg 16, 9936 BH Farmsum
Wanneer:Op aanvraag
KostenVoor deze WordPress training vragen wij een vergoeding van € 99,-
 (exclusief BTW)
Meenemen:Goed humeur
Lijstje met eventuele vragen
Inloggegevens van jouw WordPress website
Laptop met volle accu
* Komt deze datum jou niet uit? Vraag dan naar de eerstvolgende datum.

Laat ons weten of je erbij bent

Recensies

Ebook 27 website geheimen
  • 27 toffe geheimen onthuld
  • Krijg meer succes met je website
  • Voor beginners en experts
  • Helemaal gratis
  • Direct downloaden